Telefonní ústředny

V naší nabídce jsou telefonní ústředny pokrývající potřeby jak velkých, tak i malých a středních firem. Společnost DIRTEL je autorizovaným partnerem pro systémy SIEMENS, Alcatel a Panasonic. Disponuje kvalifikovanými a řádně vyškolenými techniky pro návrh, instalace a servis těchto systémů.

zbozi_alcatel_omnipcx_office_332.jpg


Nabízíme ústředny jak digitální tak analogové.

  • Analogové ústředny jsou vhodné především pro menší firmy do cca 25 zaměstnanců, kterým vyhoví základní nabídka funkcí a kde nejsou zvláštní požadavky na vyspělá síťová řešení. Představují spolehlivé systémy za velmi výhodnou cenu. Lze je připojit na běžné analogové telefonní linky (tzv. HTS).

  • Digitální ústředny umožňují realizaci vyspělých řešení jak pro menší firmy tak pro velké společnosti s řádově tisíci až desetitisíci zaměstnanců. Lze je použít také pro výstavbu velkých privátních komunikačních sítí. Poskytují rozhraní pro připojení na všechny typy telefonních linek (digitální i analogových) a nabízejí uživatelům maximum komfortu, služeb a funkcí. Prozatím posledním vývojovým stádiem tohoto typu systémů je začlenění VoIP technologie (přenos hlasu v prostředí počítačových sítí). Je tak možno libovolně volit poměr mezi počtem „klasických“ telefonních linek a počtem VoIP telefonů.

    To přináší možnost využití nejnovějších technologií všude tam kde to umožňuje infrastruktura počítačových sítí a současně cenově výhodné využití „klasických“ telefonních přístrojů tam kde prozatím není vybudována počítačová síť a kde by její realizace byla neekonomická (například starší výrobní haly velkých průmyslových podniků a pod.).


Panasonic_T7630CE.jpgVětšina námi nabízených telefonních ústředen (digitálních i analogových) je modulárního (stavebnicového) typu. Jejich kapacitu (velikost) lze přizpůsobit potřebám zákazníka v době jejich pořízení a následně ji v průběhu používání rozšiřovat dle potřeb růstu počtu zaměstnanců a rozvoje firmy.

Ústředny je také možno doplnit řadou dalších systémů a aplikací. Nejpoužívanější aplikací je vyhodnocování a kontrola nákladů na hovorné s jejíž pomocí lze dosáhnout významné úspory finančních prostředků.

Všechny typy systémů umožňují připojení běžných analogových telefonů, faxů či modemů, digitální ústředny pak komfortních systémových digitálních přístrojů a VoIP koncových přístrojů a zařízení. Ke každému systému nabízíme širokou řadu telefonních a dalších koncových přístrojů různých typů a provedení.